Het ontstaan

Sinds begin de jaren 90 fascineerde het rollen van boilies mij. Door het mengen van verschillende melen en het mixen van verschillende flavours en additieven, werd al snel duidelijk welke de karpers graag lusten en waar de vangsten mee als een raket de lucht ingestuurd werden.

De troeven die ik als kind al vond, werden goed onthouden en gekoesterd. Ze werden met de jaren verscherpt en geperfectioneerd tot het huidige Efficient Carp Baits, een opmerkelijk aas dat niet aansluit in het meest voorkomende rijtje onder de boilies.
Door de jaren heen werden er allerlei types wateren bevist zoals kanalen, rivieren, uitgestreken meren, vijvers, syndicaten, betaalwaters, … Van makkelijk tot uiterst moeilijk, zowel winters als zomers,… tot op heden is er nog geen water geweest waar deze boilies niet hebben gedaan wat ze horen te doen, met andere woorden: visuren productief inzetten en karpers op de mat brengen.

Karpers blijven karpers en Efficient Carp Baits is net datgene wat ze graag lusten: een boilie waarmee je overal aan het vangen kan. Bij karpers is dit vinden en eten, wat het gehele plaatje een stuk vergemakkelijkt.

Een wonderrig functioneert ook niet met aas dat niet gegeten wordt aan de hair.

Succesvol karpervissen begint met goed kwaliteitsaas. Van daaruit kan er verder gebouwd worden en kunnen andere factoren aangepast en verscherpt worden.

Deze boilie stamt misschien wel uit mijn kinderjaren af, maar in die kinderjaren legde ik me na een paar jaar toe op het Kempisch Kanaal, waaronder het beruchte stuk KK sluis 7/8, waar al snel de topvissen in mijn net belanden. In die tijd heb ik werkelijk alles geprobeerd, maar er was maar 1 type boilie die er met kop en schouders bovenuit stak.

Er is maar 1 golden rule: ‘never change a winning team’. Door me hieraan te houden, heb ik een onmogelijk repertoire aan karpers mogen vangen in mijn leven. Wie met Efficient Carp Baits aan de slag gaat, kent het. Meer, sneller en grotere successen dan de gemiddelde karpervisser.